20.01.2019 18:44

City bereikt als eerste topclub de grens van 100 goals

Manchester City is onder Pep Guardiola een ware doelpuntenmachine. De regerend landskampioen is de eerste club dit seizoen die in alle competities de honderd doelpunten is gepasseerd. Geen club scoorde vaker.

De openingsgoal van linksback Danilo was de jubileumtreffer. Het was de honderdste van City in het huidige seizoen. De meeste doelpunten daarvan vielen logischerwijs in de Engelse Premier League: namelijk al 59 in de eerste 23 duels. Daardoor scoort City gemiddeld 2,6 keer per competitiewedstrijd. Ook in de bekertoernooien scoort de topclub erop los.


 Lees ook: Llonch helpt Willem II met eerste schot aan derbyzege 


Alle doelpunten van Manchester City dit seizoen

  • 59 goals in de Premier League
  • 16 goals in de Champions League
  • 17 goals in de League Cup
  • 7 goals in de FA Cup

Uiteindelijk ging City tegen rode lantaarndrager Huddersfield Town door een 3-0 zege zelfs over de honderd goals heen. In totaal scoorde City dit seizoen 102 treffers in 34 wedstrijden: een krankzinnig gemiddelde van precies drie doelpunten per wedstrijd. Bij Huddersfield Town stonden twee Nederlanders aan de aftrap: Juninho Bacuna en Terence Kongolo.

Er staat werkelijk geen maat op City wat betreft het maken van goals. In Engeland komt derdedivisionist Doncaster Rovers met 73 doelpunten nog het meest in de buurt. Tottenham Hotspur FC is de Premier League-club die na City het vaakst scoorde: namelijk zeventig keer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner