24.01.2019 09:51

Man City bereikt finale bij basisdebuut Sandler

Manchester City heeft de finale van de League Cup bereikt. Nadat het twee weken geleden met liefst 9-0 won van Burton Albion FC, bleef het op bezoek bij de derdedivisionist slechts 0-1. Het was genoeg voor het bereiken van de finale, waarin Chelsea FC of Tottenham Hotspur FC wacht.

De regerend landskampioen startte deels met een B-opstelling, waardoor Philippe Sandler voor het eerst sinds zijn overstap van PEC Zwolle naar Engeland in de basis startte. De 21-jarige centrumverdediger maakte twee weken geleden al zijn debuut, maar mocht nu dus vanaf het begin starten van Pep Guardiola. Hij maakte de negentig minuten vol. Dat was, mede door blessureleed, voor het eerst sinds 6 mei 2018.


 Lees ook: Cillessen heeft hoger reddingspercentage dan Ter Stegen 


Na 26 minuten opende Sergio Kun Agüero de score tegen Burton, waardoor Manchester City op 10-0 voorsprong kwam tegen het weerloze Burton. Twee weken geleden werd het al 9-0 in het voordeel van de topclub. 10-0 over twee duels is geen record. Liverpool won in 1982 bijvoorbeeld met 11-0 over twee confrontaties met Exeter City. De reactie van Guardiola op het spel van Sandler was lovend.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner