30.01.2019 07:00

Verlies City, Guardiola deelt 'beste' status met Mourinho

In de titelstrijd van de Premier League heeft Manchester City een flinke tik gekregen. The Citizens gingen op bezoek bij Newcastle United met 2-1 onderuit. Daardoor liep Pep Guardiola een fraaie statistiek mis.

De Spaanse oefenmeester had bij een overwinning de beste trainer van de Premier League kunnen worden in de eerste honderd wedstrijden. Guardiola had namelijk de meeste overwinningen kunnen boeken. Nu blijft hij steken op 73 zeges in zijn eerste honderd Premier League-duels. Dat aantal bereikte José Mourinho ook met Chelsea FC, nadat de Portugees in 2004 werd aangesteld als trainer van The Blues. Zodoende moet Guardiola de eerste plaats delen met Mourinho.

Top 3 trainers met de meeste zeges in hun eerste 100 PL-duels:

1. Pep Guardiola – 73 overwinningen
    José Mourinho – 73 overwinningen
  2. Manuel Pellegrini – 65 overwinningen
  3. Alex Ferguson – 62 overwinningen
    Roberto Mancini – 62 overwinningen

Tegen Newcastle United leek Manchester City lange tijd wel af te koersen op een overwinning. The Citizens hadden een 1-0 voorsprong in handen door de treffer na één minuut van Kun Agüero. Salomón Rondón maakte vervolgens met Newcastle United's eerste schot op doel de 1-1, dat was Manchester City's eerste tegentreffer in 632 minuten. De ploeg kreeg al zes wedstrijden op rij geen tegentreffer. Matt Ritchie zorgde vanaf de strafschopstip voor de zege van Newcastle United: 2-1. Daardoor kan het gat met koploper Liverpool FC oplopen tot zeven punten, indien die ploeg woensdagavond wint van Leicester City.