14.02.2019 14:30

Ontslag Mourinho kostte Man Utd meer dan €20 miljoen

Manchester United ontsloeg José Mourinho half december en gezien de sportieve prestaties zal het daar geen spijt van hebben gehad. Onder leiding van trainer Ole Gunnar Solskjær is de weg omhoog ingezet door The Mancunians.

Het vertrek van de Portugese oefenmeester is echter een flinke financiële tegenvaller gebleken. Uit de jaarcijfers die de club donderdagmiddag openbaar maakte, bleek dat Manchester United liefst 22 miljoen euro moest betalen om het contract van Mourinho, dat tot de zomer van 2020 doorliep, en zijn stafleden af te kopen. Naast Mourinho ontsloeg de club ook keeperstrainer Silvino Louro, fitnesscoaches Stefano Rapetti en Carlos Lalin en analytici Ricardo Fromosinho en Giovanni Cera. Om de contracten van het laatste anderhalf jaar af te kopen, moest Manchester United dus 22 miljoen euro betalen.

Na de nederlagen tegen Valencia CF in de Champions League en Liverpool FC in de Premier League werd de trainer op 18 december ontslagen. In de competitie stond Manchester United er destijds belabberd voor. De ploeg stond op de zesde plek met elf punten achterstand op nummer vier Chelsea FC, de laatste plaats die recht geeft op het spelen van Champions League volgend seizoen. Onder Solskjær is het gat gedicht en heeft het zelfs een voorsprong van één punt op Chelsea FC. 

Gemiddelde punten per duel onder Mourinho vs. Solskjær in 18/19:

 • Mourinho:
  Aantal duels – 18 wedstrijden
  Punt per duel – 1,61
   
 • Solskjær:
  Aantal duels – 9 wedstrijden
  Punt per duel – 2,78

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner