04.03.2019 09:45

Engelse tv-zender geeft Van Dijk een 10 na perfect duel

Liverpool FC zit momenteel in een flinke crisis. Door het 0-0 gelijkspel tijdens de Merseyside-derby tegen Everton FC is de ploeg van Jürgen Klopp na maanden de koppositie kwijtgeraakt aan Manchester City. 

De enige speler die momenteel de negatieve dans ontspringt, is Virgil van Dijk. De Nederlander, die door de Engelse voetbalbond is genomineerd voor Speler van de Maand februari, speelde in de stadsderby een vrijwel perfecte wedstrijd in de ogen van Sky Sports. Het Engelse medium gaf de aanvoerder van het Nederlands elftal daarom ook een 10 als rapportcijfer voor zijn optreden.

Optreden van Virgil van Dijk vs. Everton FC in cijfers: 

  • 100% succesvol met tackles
  • 85% passnauwkeurigheid (hoogste in het duel)
  • 9 gewonnen kopduels
  • 16 onderscheppingen

Naast de verdedigende statistieken was hij ook aanvallend uitstekend bezig, want met een fraaie bal gaf hij Fabinho een niet te missen kans. De Braziliaan faalde echter in de afronding. Van Dijk is sinds zijn debuut in januari 2018 betrokken bij de meeste clean sheets van alle Premier League-spelers. Dat hij belangrijk is voor Liverpool FC laten ook zijn speelminuten zien, want alleen doelman Alisson kreeg meer speeltijd van Klopp in de competitie dan Van Dijk. Ook op Twitter werd de verdediger bewierookt voor zijn fenomenale wedstrijd tegen Everton FC.

 

ne[project:vgzm;] {endif}
Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner