18.03.2019 09:30

Davies is Bayern's jongste doelpuntenmaker deze eeuw

Alphonso Davies heeft zijn eerste goal voor Bayern München in de Bundesliga gemaakt. De Canadese buitenspeler, die in januari overkwam van Vancouver Whitecaps, werd de jongste doelpuntenmaker deze eeuw voor Der Rekordmeister.

Davies, die zijn treffer als invaller tijdens de 6-0 overwinning tegen 1. FSV Mainz 05 maakte, is ook de eerste speler die na 2000 is geboren en op het scorformulier kwam voor de grootste club uit Duitsland. Tot op heden was Kingsley Coman de jongste doelpuntenmaker voor Bayern München, maar Davies is bijna een jaar jonger dan de Franse vleugelaanvaller. Coman maakte zijn eerste doelpunt voor Bayern München op 19 september 2015 tegen SV Darmstadt 98. In de top tien van jongste spelers die scoorden voor Bayern München deze eeuw zien we onder meer ook David Alaba, Thomas Müller en Toni Kroos.

Niet alleen voor Bayern München betekende Davies een jonge doelpuntenmaker, ook voor de hele Duitse Bundesliga. Dit seizoen scoorde er nog niet iemand die jonger was dan Davies. Met zijn 18 jaar, 4 maanden en 15 dagen is hij een kleine twee maanden jonger dan Borussia Dortmund-revelatie Jadon Sancho, die tot op heden de jongste speler was met een treffer achter zijn naam dit Bundesliga-seizoen. 

Jongste doelpuntenmakers dit seizoen in de Bundesliga:

  1. Alphonso Davies, Bayern – 18 jaar en 135 dagen
  2. Jadon Sancho, Dortmund – 18 jaar en 184 dagen
  3. Reiss Nelson, Hoffenheim – 18 jaar en 279 dagen
  4. Josh Sargent, Werder Bremen – 18 jaar en 290 dagen
  5. Ahmed Kutucu, Schalke – 18 jaar en 295 dagen

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner