19.03.2019 08:45

Aantal scorende tieners in de 5 Europese topcompetities

Alphonso Davies werd afgelopen weekend de jongste doelpuntenmaker deze eeuw voor Bayern München. Hij was daarnaast de dertiende tiener die dit seizoen tot scoren kwam in de Duitse competitie. 

Daarmee heeft de Bundesliga dit seizoen de meeste spelers in de gelederen die op het moment van scoren jonger dan twintig jaar waren. Bij onze oosterburen breken er regelmatig talenten door op het hoogste niveau. In de afgelopen vijf seizoenen waren er liefst zestig tieners die scoorden in de Bundesliga. Alleen in de Franse Ligue 1 gebeurde dat vaker. Dit seizoen slechts tien talenten (onder meer Kylian Mbappé), maar de afgelopen vijf seizoenen in totaal liefst 83 spelers. 

Dat staat in schril contrast met bijvoorbeeld de Premier League, waar de afgelopen vijf seizoenen slechts 25 spelers jonger dan twintig jaar het net vonden. Dit seizoen presteerden slechts vijf spelers dat, waaronder Ryan Sessegnon van Fulham FC. Ter vergelijking: het aantal van 25 spelers is net zo veel als alleen in het seizoen 2015/16 in de Ligue 1. Ook in de Primera División (33 spelers) en in de Serie A (32 spelers) waren de afgelopen vijf seizoenen niet veel tieners die scoorden. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner