24.03.2019 20:32

Miedema bereikt als eerste speelster doelpuntenmijlpaal

Vivianne Miedema is in bloedvorm bij Arsenal FC. Zondagmiddag maakte zij op zeer fraaie wijze haar twintigste competitiedoelpunt voor The Gunners. Die mijlpaal bereikte nog geen enkele andere speelster in de gehele competitie.

Mede dankzij de doelpuntendrift van de spits stevent Arsenal af op de landstitel. Manchester City staat op één punt achterstand, maar de ploeg van Miedema heeft nog een wedstrijd tegoed. Die goede uitgangspositie werd mede verworven door de overwinning op Liverpool FC van zondagmiddag: 5-1.


Lees ook: Ajacieden zijn de minutenvreters in basiself Oranje


De eindstand werd op het scorebord gezet door Miedema. Ze kapte twee verdedigers en de doelman uit met een schijnschot, waarna ze simpel kon afwerken. Daarmee komt haar doelpuntenaantal al op twintig, met nog vier competitiewedstrijden voor de boeg. Het lukte een speelster nooit eerder om de twintig goals aan te tikken in Engeland, maar Miedema heeft dus nog ruim de tijd om haar record verder te verstevigen.

Persoonlijk record
Voor de pas 22-jarige Miedema is haar doelpuntenproductie ook een persoonlijk record. In de Eredivisie maakte ze tien doelpunten voor sc Heerenveen, bij Bayern München in de Bundesliga kwam ze tot maximaal veertien treffers in één seizoen. In haar eerste seizoen in Londen is ze die productie al gepasseerd. Ze maakte hoogstpersoonlijk al meer doelpunten dan vijf van de elf tegenstanders in de competitie.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner