03.04.2019 12:15

De Jong gaat Van Dijk aftroeven met hoogste salaris

Als Frenkie de Jong aan het einde van dit seizoen overstapt van Ajax naar FC Barcelona gaat de middenvelder fors omhoog in salaris. Sterker nog, De Jong wordt de best betaalde Nederlandse voetballer van dit moment.

De spelmaker van de Amsterdammers ontvangt vanaf 1 juli een jaarsalaris van liefst zestien miljoen euro per seizoen bij FC Barcelona, zo weet De Volkskrant. Een immens bedrag dat ongeveer zestien keer zo veel is als zijn huidige salaris. Zijn jaarlijkse inkomen ligt nu ongeveer op één miljoen. Met zijn nieuwe salaris gaat hij ongeveer 5,5 miljoen euro per jaar meer verdienen dan Virgil van Dijk, de best betaalde Nederlandse voetballer op dit moment.

De centrale verdediger toucheert volgens de Britse pers jaarlijks een bedrag van 10,5 miljoen euro sinds zijn overgang naar Liverpool FC in januari 2018 (exclusief bonussen). Toch zijn De Jong en Van Dijk in Nederland niet de sporters die het meeste geld (gaan) ontvangen. Formulie 1 coureur Max Verstappen ontvangt het meeste salaris. Namens Red Bull ontvangt hij aan jaarsalaris van twintig miljoen euro. 

Nederlandse sporters die meer dan tien miljoen euro per jaar verdienen:

  1. Max Verstappen (Formule 1): 20 miljoen euro – Red Bull
  2. Xander Bogaerts (honkbal): 16,7 miljoen euro – Boston Red Sox
  3. Frenkie de Jong (voetbal, 16 miljoen euro – FC Barcelona (v.a. 1 juli)
  4. Kenley Jansen (honkbal): 15 miljoen euro – Los Angeles Dodgers
  5. Andrelton Simmons (honkbal): 11,5 miljoen euro – Los Angeles Angels
  6. Virgil van Dijk (voetbal): 10,5 miljoen euro – Liverpool FC

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner