06.04.2019 11:08

Salah troeft alle Liverpool-legendes af met 50ste goal

Liverpool FC leek tien minuten voor tijd op puntenverlies af te stevenen tegen Southampton FC, maar toen was daar Mohamed Salah. De Egyptenaar soleerde naar de voorsprong én zijn vijftigste goal, die hij in recordtempo bereikte.

Salah begon op eigen helft aan zijn sprint richting de goal van Angus Gunn, maar kon onderweg nergens worden afgestopt door de defensie van Southampton. Met een geplaatst schot hield hij Liverpool in de titelrace - The Reds zijn (tijdelijk) koploper - en hij bereikte een persoonlijke mijlpaal. Het was zijn vijftigste goal in de Premier League voor Liverpool. Dat ging in een razend tempo, hij had er maar 69 wedstrijden voor nodig.

Vorig seizoen stokte de teller op liefst 32 doelpunten, genoeg voor de topscorerstitel. Ook dit seizoen draait Salah bovenin mee, alleen Kun Agüero wist één doelpunt meer te maken: achttien versus negentien. Dat maakt dat Salah al vijftig doelpunten in de Premier League maakte, wat hij in recordtempo bereikte. Geen enkele speler van Liverpool had minder wedstrijden nodig om die mijlpaal te bereiken.

Wedstrijden voor vijftig doelpunten

1. Salah: 69
  2. Fernando Torres: 72
  3. Luis Suárez: 86
  4. Robbie Fowler: 88

Uniek in Liverpool, maar niet in de Premier League. Er zijn namelijk twee spelers, waaronder een landgenoot, die nog sneller de vijftig goals aantikten. Alan Shearer deed het in 66 wedstrijden voor Blackburn Rovers en Ruud van Nistelrooy had er bij Manchester United 68 wedstrijden voor nodig.

Comeback-konings
De ploeg van Jürgen Klopp kwam tegen Southampton terug van een achterstand. Shane Long zette de thuisploeg al binnen tien minuten op voorsprong. Naby Keïta kopte Liverpool op gelijke hoogte, waarna het slotakkoord was voor Salah en Jordan Henderson: 1-3. Er is geen ploeg in de Premier League die vaker uit geslagen positie terugkwam dan Liverpool. Er werden al zestien punten gepakt door het wegwerken van een achterstand.