21.04.2019 13:22

Degradatiezorgen voor Stevens na grootste thuisnederlaag

In maart werd Huub Stevens aangesteld bij het kwakkelende Schalke 04 om de ploeg voor degradatie te behoeden, maar de situatie is nog altijd penibel. Tegen 1899 Hoffenheim werd de grootste thuisnederlaag in de Veltins-Arena ooit geleden.

Vorig seizoen eindigde Schalke 04 met trainer Domenico Tedesco nog op de tweede plaats van de Bundesliga, maar de wereld ziet er nu heel anders uit. Tedesco werd ontslagen toen Die Königsblauen veertiende stonden, inmiddels is de ploeg onder Stevens één plaatsje gezakt. Nog een daling op de ranglijst betekent dat Schalke nacompetitie moet spelen. De voorsprong op VfB Stuttgart bedraagt zes punten.

In de vijf wedstrijden onder Stevens werden maar drie punten gepakt. Ook 1899 Hoffenheim was zaterdagmiddag veel te sterk. In eigen huis leed Schalke de grootste nederlaag in de Veltins-Arena ooit: 2-5. Nog niet eerder kreeg de club vijf tegentreffers in het eigen stadion in Gelsenkirchen.


Lees ook: Van Dijk op shortlist voor Engels Player of the Year


Met nog vier speelronden te gaan ziet de situatie er met zes punten voorsprong goed uit, maar Stevens is er zelf nog niet gerust op. "Dit is mijn zwaarste klus ooit. Dat besef ik heel goed en dat heb ik ook altijd gezegd. We moeten blijven vertrouwen op onze kwaliteiten en hard werken, iets anders kunnen we niet doen", zegt Stevens na afloop tegen Kicker.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner