29.04.2019 08:43

Van Dijk vierde Nederlandse Speler van het Jaar

De Nederlander Virgil van Dijk is zondag uiteroepen tot PFA Player of the Year door zijn collega-spelers. Een prachtige bekroning op het sterke seizoen van de 27-jarige Van Dijk bij Liverpool.

Van Dijk is de vierde Nederlander die deze prijs op zijn naam weet te zetten. Eerder gingen Robin van Persie (2012), Ruud van Nistelrooy (2002) en Dennis Bergkamp (1998) hem voor. Dat een verdediger een dergelijke prijs weet te winnen komt niet vaak voor. John Terry (2005) was de laatste verdediger die deze prestigiueze individuele prijs won.

"Het is ongelofelijk met alle spelers die in de Premier League spelen. Ik ben heel trots, hartstikke bedankt. Ik wil graag FC Groningen, Southampton en Celtic bedanken", aldus Van Dijk op het podium.

Nederlanders als Speler van het Jaar in de Premier League:
- Virgil van Dijk (2019)
- Robin van Persie (2012)
- Ruud van Nistelrooy (2002)
- Dennis Bergkamp (1998)

De club Liverpool heeft voor het tweede opeenvolgende jaar een Speler van het Jaar binnen de selectie nadat Mohamed Salah afgelopen seizoen de individuele prijs won.
"Ik kan dit bijna niet in woorden uitdrukken. Dit is de hoogste eer die je kan krijgen als speler, tot Speler van het Jaar worden verkozen door de spelers waar je elke week tegen speelt. Het is heel bijzonder. Ik ben enorm trots en voel me vereerd. Dat ik pas de tweede verdediger ben na John Terry die deze prijs wint in Engeland, maakt het extra speciaal", reageert Van Dijk op de clubwebsite van Liverpool.

Statistiek Van Dijk

Van Dijk voegt nog een bijzondere statistiek toe die misschien wel alles zegt over de prestaties van de Nederlander dit seizoen. De 27-jarige verdediger is namelijk de enige in alle grote competities van Europa die dit seizoen nog geen enkele keer voorbij is gedribbeld door een tegenstander. Elke dribbelende tegenstander die hem wilde passeren in alle 36 competitiewedstrijden wist Van Dijk af te stoppen.  En die statistiek vindt zijn oorsprong al vanaf maart 2018. Sindsdien is Van Dijk niet meer uitgespeeld door een tegenstander. Dat betekent een serie van 45 Premier League-wedstrijden op rij.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner