05.05.2019 19:51

Fenomenaal Leverkusen van Bosz evenaart Bundesligarecord

Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz heeft een geweldig paak slaag gegeven aan naaste concurrent Eintracht Frankfurt. De halve finalist van de Europa League ging met liefst 6-1 onderuit op bezoek bij de nummer vijf.

Bij Frankfurt begon Nederlander Jetro Willems in de basis, maar hij werd al na 37 minuten geslachtofferd door zijn coach. Op zich was daar goede reden toe, want Leverkusen had er op dat moment al zes gemaakt. De ploeg van Peter Bosz scoorde onder meer driemaal in acht minuten tijd. De zes treffers voor rust betekenden een evenaring van een Bundesligarecord. Het laatste team dat dat voor elkaar kreeg, is Borussia Mönchengladbach in 1978. Zij vernederden destijds Borussia Dortmund met 12-0.

Na rust nam Leverkusen wat gas terug, waardoor het de tegenstander nog enigszins spaarde. Door de flinke uithaal kwam Leverkusen in puntenaantal op gelijke hoogte met Eintracht Frankfurt, waar ook oud-Eredivisionisten Filip Kostic en Sébastien Haller onder contract staan. De twee teams voeren een nek-aan-nekrace om de vierde plaats: die plek geeft recht op directe plaatsing voor Champions League-voetbal komend seizoen. Ook Borussia Mönchengladbach doet nog mee: zij staan twee punten achter.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner