10.05.2019 13:45

De Kalender: spannende ontknopingen in heel Europa

In heel Europa gaan de nationale competities richting het einde. Zo ook in Nederland, want de voorlaatste speelronde in de Eredivisie staat op het programma. Spanning gegarandeerd, zowel in de degradatiestrijd als om de titel.

Ajax ontvangt FC Utrecht, terwijl PSV afreist naar Noord-Holland voor het treffen met AZ Alkmaar. Beide ploegen staan gelijk in punten, maar de Amsterdammers hebben een flink beter doelsaldo. Onder in de Eredivisie is het bijzonder spannend voor FC Emmen, De Graafschap en SBV Excelsior. Die drie clubs gaan uitmaken wie er nacompetitie gaan spelen. 

Klik hier of op onderstaande afbeelding om naar de volledige speelronde te gaan – 

Premier League
Wordt het Manchester City of toch Liverpool FC? De ploeg van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum móét winnen van Wolverhampton Wanderers en dan nog is het afhankelijk van Manchester City. The Citizens hebben één punt meer dan Liverpool FC en gaan op bezoek bij Brighton & Hove Albion. 

Bundesliga
Ook in Duitsland staat speelronde 33 op het programma. Als Bayern München wint bij RB Leipzig wordt het kampioen, ongeacht het resultaat van Borussia Dortmund. Eintracht Frankfurt, Bayer Leverkusen, VfL Wolfsburg en 1899 Hoffenheim (clubs met Nederlanders in de gelederen) strijden om de Europese plekken.

In de Ligue 1, Primera Divisón en Serie A is het allemaal veel minder spannend in de top. Daar zijn de kampioenen lang en breed bekend. Voor Marten de Roon en Hans Hateboer kan het een bijzonder jaar worden, als ze op de huidige positie blijven staan. Dan spelen zij volgend seizoen met Atalanta Champions League. Dat geldt ook voor het Olympique Lyon van Kenny Tete en Memphis Depay. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner