14.05.2019 15:00

Vijf grootste tegenvallers uit de Europese topcompetities

In de Premier League zit het seizoen erop en in de overige Europese topcompetities staan er hooguit nog twee wedstrijden op het programma. Vaak hebben we het over de uitstekend presterende ploegen en verrassingen, maar welke teams waren de grootste tegenvallers dit seizoen? 

Real Madrid
In de Primera División, dat nog één speelronde te gaan heeft, gaat Real Madrid op een straatlengte achterstand eindigen van koploper FC Barcelona. Dat De Koninklijke een dip heeft, is niet heel verwonderlijk aangezien vorig seizoen succestrainer Zinédine Zidane en supervedette Cristiano Ronaldo vertrokken. Dat het zo slecht zou verlopen, is ook niet des Real Madrids. Bovendien werd het in de Champions League al in de achtste finale uitgeschakeld door het relatief kleine Ajax. Een troostprijs in de vorm van de beker zit er ook niet in. 

Schalke 04
Het was dit seizoen een tijdlang billenknijpen voor Schalke 04, want de gevreesde degradatiestreep kwam angstvallig dichtbij. Echter is de ploeg nu zeker dat het niet zal afdalen naar de 2. Bundesliga, maar dat idee alleen al was een seizoen geleden nog ondenkbaar. Die Königsblauen eindigden 2017/18 namelijk nog als tweede en waren dit seizoen Champions League-deelnemer. Dat gebeurde onder leiding van de talentvolle trainer Domenico Tedesco, maar de 33-jarige werd gedurende het lopende seizoen aan de kant geschoven. Niet geheel verrassend koos Schalke 04 voor Huub Stevens als interim. De Nederlander kon het tij niet keren, maar behoedde de club wel voor degradatie. 

Chelsea FC
Een jaar geleden eindigde Chelsea FC op een teleurstellende vijfde plaats, waardoor het dit seizoen geen Champions League speelde. Dat mocht niet nog eens gebeuren en dus werd trainer Antonio Conte vervangen door landgenoot Maurizio Sarri. Laatstgenoemde liet jarenlang aantrekkelijk voetbal zien bij SSC Napoli en dus was de hoop er dat het bij Chelsea FC ook zou gaan swingen. Niets was minder waar, want ondanks de komst van spelers als Gonzalo Higuaín, Mateo Kovačić, Jorginho en Kepa Arrizabalaga beleefden The Blues een grijs seizoen. Schrale troost is de derde plek op de eindranglijst en de finaleplaats in de Europa League. 

AS Monaco
Het kan écht gebeuren: AS Monaco dat degradeert. Een beter doelsaldo ten opzichte van SM Caen zorgt ervoor dat nummer twee van vorig seizoen slechts één plaats boven een playoff-positie staat die ervoor kan zorgen dat AS Monaco degradeert. Ook het gat met rechtstreekse degradatie is slechts twee punten voor de Monegasken. Vanwege het dramatische seizoen ontsloeg de club trainer Leonardo Jardim en zette het voormalig topspits Thierry Henry voor de groep. Echter ging het met Henry allemaal nog minder, waardoor de clubleiding besloot om Henry te ontslaan en Jardim weer terug te halen. Ook de Portugees krijgt de ploeg nog niet aan de praat, waardoor het degradatiespook AS Monaco bijna te pakken heeft. 

AC Milan
Is het grijze seizoen van AC Milan in de Serie A inmiddels wel een grote teleurstelling te noemen? Met nog twee duels lijkt de ploeg wederom Champions League-voetbal mis te lopen. Het lukte I Rossoneri al sinds 2012/13 niet meer om het Serie A-seizoen af te sluiten op een positie die de club een Champions League-ticket opleverde. Echter is er nog een klein sprankje hoop, want AC Milan kan nog als vierde eindigen. Daarvoor is het echter wel afhankelijk van Atalanta en AS Roma. Toch blijft het vreemd om het voormalig onaantastbare AC Milan zo te zien spartelen. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner