17.05.2019 11:30

De Kalender: gooien Nederlanders roet in eten Bayern?

De Bundesliga staat aan de vooravond van de laatste speelronde. Bayern München heeft de beste papieren om de landstitel op te eisen, maar Borussia Dortmund volgt op twee punten van de Der Rekordmeister.

Bovendien treft Bayern München een lastige tegenstander: het Eintracht Frankfurt van de Nederlanders Jetro Willems en Jonathan de Guzmán en de oud-Eredivisionisten Filip Kostić (FC Groningen) en Sébastien Haller (FC Utrecht). Zij kunnen dus Borussia Dortmund helpen en roet in de titelaspiraties van Bayern München gooien. 

Klik hier of op de afbeeldingen om naar de Bundesliga-stand te gaan – 

Verder wordt in Engeland de finale van de prestigieuze FA Cup gespeeld. Daarin kan kampioen Manchester City de dubbel pakken. Dan moet het zien af te rekenen met het Watford FC van Daryl Janmaat. In Frankrijk en Italië moeten er nog enkele beslissingen vallen. Voor Marten de Roon en Hans Hateboer kan het een bijzonder jaar worden, als ze op de huidige positie blijven staan. Dan spelen zij volgend seizoen met Atalanta Champions League. Dat geldt ook voor het Olympique Lyon van Kenny Tete en Memphis Depay. In Turkije en Portugal kunnen eveneens de beslissingen vallen.

Zaterdag 18 mei:

  • 18.00u: Manchester City – Watford FC (finale FA Cup)
  • 19.30u: FC Porto – Sporting CP

Zondag 19 mei:

  • 18.00u: Galatasaray – İstanbul Başakşehir F.K.
  • 20.30u: Juventus – Atalanta
  • 20.30u: SSC Napoli – Inter

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner