18.05.2019 13:32

Uitverkoop bij Swansea: Eredivisie-toppers transfervrij

Goed presteren in de Eredivisie is allerminst een garantie voor een succesvolle transfer naar het buitenland. Bij Swansea City, uitkomend in de Championship, mogen drie spelers met een verleden in de Eredivisie gratis de deur uitlopen.

Leroy Fer, Luciano Narsingh en Wilfried Bony mogen transfervrij op zoek naar een nieuwe club. Het aflopende contract van het drietal wordt niet verlengd, wat onderdeel is van de grote schoonmaak die Swansea City deze zomer wil doorvoeren. De club uit Wales kende een grijs seizoen en eindigde op de tiende plaats.

Leroy Fer, oud-speler van FC Twente en Feyenoord, begon het seizoen als aanvoerder van Swansea. Hij kwam vrijwel wekelijks in actie, maar een knieblessure gooide roet in het eten. Sinds januari kwam hij nog maar één keer in actie, als invaller op bezoek bij Ipswich Town. De middenvelder heeft in de 25 wedstrijden die hij speelde dit seizoen de clubleiding niet kunnen overtuigen.


Lees ook: De slechtste Eredivisionisten dit seizoen per linie


Voor Luciano Narsingh en Wilfried Bony was het lot al een stuk duidelijker. Narsingh mocht enkel twee keer invallen dit seizoen en hij kwam niet verder dan 43 minuten in totaal. Bony, in het seizoen 2012/2013 topscorer van de Eredivisie bij Vitesse, was sinds de winterstop al niet meer actief bij Swansea City. Zijn aflopende contract besloot hij uit te zitten met een verhuurperiode bij Al Arabi in Qatar. Daar speelde hij de resterende zeven wedstrijden van het seizoen - de competitie stopte al eind maart - en maakte hij vijf doelpunten.

Van der Hoorn steekt erbovenuit
Er speelt nog een oud-Eredivisionist bij Swansea City: Mike van der Hoorn. De centrale verdediger presteert uitstekend. Alle 46 competitiewedstrijden die de ploeg speelde, kwam Van der Hoorn in actie. Manager Graham Potter is groot fan van de 26-jarige Van der Hoorn en ook blessures of schorsingen hielden hem niet buiten de lijnen. Hij maakte de meeste speelminuten van de gehele selectie van Swansea City

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner