20.05.2019 07:45

Robben succesvolste Nederlander ooit qua landstitels

Arjen Robben pakte afgelopen zaterdag zijn twaalfde landstitel uit zijn loopbaan. Het was zijn achtste titel met Bayern München, terwijl hij tweemaal landskampioen werd van Engeland met Chelsea FC en één keer de titel greep met PSV en Real Madrid.

Daarmee is Robben de meest succesvolle Nederlandse speler ooit als het gaat om clubkampioenschappen in de nationale competities. Bovendien zijn er slechts drie ploegen uit Nederland die vaker landskampioen werden. Dat zijn Ajax, PSV en Feyenoord met respectievelijke 34, 24 en 15 titels in Nederland. Overigens werd Frank Ribéry, eveneens vertrekkend speler bij Bayern München, de eerste speler ooit in de Bundesliga-geschiedenis die negen Duitse landskampioenschappen vierde. 

Nederlandse clubs of spelers met de meeste landstitels: 

  1. Ajax – 34 kampioenschappen
  2. PSV – 24 kampioenschappen
  3. Feyenoord – 15 kampioenschappen
  4. Arjen Robben – 12 kampioenschappen
  5. HVV Den Haag – 10 kampioenschappen

Net geen 100
De kampioenswedstrijd tegen Eintracht Frankfurt bevatte een droomscenario voor de 35-jarige vleugelaanvaller. Robben was namelijk lange tijd geblesseerd geweest, maar raakte de afgelopen weken steeds fitter. Hoewel hij op de bank startte, werd hij ruim twintig minuten voor tijd binnen de lijnen gebracht door trainer Niko Kovač. Robben scoorde vervolgens en vierde dat uitgebreid. Jammer voor de vertrekkende speler was wel dat hij zijn tweede van de middag niet maakte, anders was hij namelijk op 100 Bundesliga-goals geëindigd. Dat lukte net niet, waardoor hij er 99 op zijn naam heeft.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner