24.05.2019 13:15

De Kalender: prestigieus promotieduel en bekerfinales

Aston Villa en Derby County spelen maandag dé wedstrijd van het seizoen. De winnaar van het finaleduel op Wembley promoveert naar de Premier League en mag zich vervolgens in één klap 180 miljoen euro rijker rekenen.

Dat bedrag ontvangt de winnaar namelijk voor promoveren naar de meest prestigieuze competitie ter wereld. Dat bedrag kan overigens nog verder oplopen richting de 300 miljoen euro indien de gepromoveerde ploeg zich het volgende seizoen weet te handhaven in de Premier League. Kortom, een wedstrijd met gigantische belangen in Londen. 

In Spanje en Duitsland staan de bekerfinales op het programma met respectievelijk FC Barcelona – Valencia CF en RB Leipzig – Bayern München. Verder is de Serie A nog razendspannend, waar meerdere clubs zich nog kunnen kwalificeren voor de Champions League maar waar ook een aantal ploegen moeten vrezen voor degradatie. In de Ligue 1 is het meeste beslist, maar wel kan AS Monaco zich ongewild plaatsen voor de play-offs voor degradatie. Dat gebeurt als het verliest bij OGC Nice, al moeten SM Caen en Amiens SC dan ook met ruime cijfers winnen. 

Zaterdag 25 mei:

  • 20.00u: RB Leipzig – Bayern München (finale DFB Pokal
  • 21.00u: FC Barcelona – Valencia CF (finale Copa del Rey)

Maandag 27 mei:

  • 16.00u: Aston Villa – Derby County (promotiewedstrijd naar de Premier League)

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner