28.05.2019 12:00

Eredivisie competitie met gemiddeld piepjonge leeftijd

De Eredivisie wordt gezien als opleidingsland waarin ontzettend veel jonge talenten lopen. Gezien de gemiddelde leeftijd van de spelers klopt dat beeld ook wel. In de toplanden van Europa is er namelijk slechts één competitie waar de spelers jonger zijn.

De gemiddelde leeftijd van de Eredivisie-spelers bedraagt 24,8 jaar, met Ajacied Ryan Gravenberch dit seizoen als jongste Eredivisie-speler (16 jaar) en FC Emmen-keeper Peter van der Vlag (41 jaar) als oudste. Alleen in de 1. HNL, de competitie op het hoogste niveau in Kroatië, zijn de spelers net iets jonger. In Kroatië hebben de spelers een gemiddeld leeftijd van 24,6 jaar. 

In de vijf grootste competities ter wereld is een flink onderling verschil. Waar de spelers in de Ligue 1 en de Bundesliga relatief jong zijn (gemiddeld 25,7 jaar), zijn de spelers in Engeland en Spanje een stuk ouder. In de Spaanse La Liga hebben de voetballers een gemiddelde van 27,4 jaar, terwijl de leeftijd in de Premier League nog iets hoger ligt: 27,5 jaar. Dat is een verschil van bijna twee jaar ten opzichte van de competities in Frankrijk en Duitsland. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner