04.06.2019 13:45

Frankfurt handelt slim en maakt 35 miljoen winst op Jovic

Eintracht Frankfurt en Real Madrid hebben middels een absurd bedrag een overeenstemming bereikt over de Servische aanvaller Luka Jovic. De 21-jarige aanvaller verkast voor een clubrecord naar de Spaanse hoofdstad, waar hij een zesjarig contract tekent.

Naar verluidt incasseert Eintracht Frankfurt, dat dit seizoen in de halve finale van de Europa League kwam, namelijk zestig miljoen euro voor Jovic. Daarmee wordt het clubrecord verpletterd, want de duurste verkoop van de club ooit stond op naam van Kevin Trapp. De Duitse sluitpost verkaste in het seizoen 2015/16 voor 9,5 miljoen euro naar Paris Saint-Germain. Real Madrid, dat bezig met een elftal te bouwen voor de toekomst, heeft daar nu verandering in gebracht. Alleen Pierre-Emerick Aubameyang, Ousmane Dembélé, Christian Pulisic en Kevin De Bruyne verlieten de Bundesliga ooit voor meer geld.

De vijf duurste verkopen ooit van Eintracht Frankfurt: 

  1. Luka Jovic > Real Madrid (2019) – €60 miljoen
  2. Kevin Trapp > Paris SG (2015) – €9,5 miljoen
  3. Carlos Salcedo > Tigeres (2018) – €8,8 miljoen
  4. Lajos Détári > Olympiakos (1988) – €8,7 miljoen
  5. Marius Wolf > Dortmund (2018) – €5 miljoen

Eintracht Frankfurt heeft ontzettend slim gebruik gemaakt van Jovic. De ploeg huurde de spits dit seizoen namelijk van SL Benfica en had in dat huurcontract een optie afgedwongen waarin het de spits voor zeven miljoen euro kon kopen. De Duitse club maakte in april bekend dat het die optie lichtte met de wetenschap dat Jovic inmiddels veel meer waard was geworden na een fantastisch seizoen bij de Bundesliga-club. SL Benfica krijgt wel dertig procent van de transfersom. In drie maanden tijd heeft Eintracht Frankfurt dus liefst 35 miljoen euro winst gemaakt op Jovic. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner