18.06.2019 15:02

BVB verlengt met beste trainer in clubgeschiedenis

Borussia Dortmund heeft het contract met Lucien Favre met één jaar verlengt. De Fransman ligt tot medio 2021 vast in Dortmund. Het is geen verrassing dat de club graag wilde verlengen: Favre is de best presterende trainer uit de clubgeschiedenis.

Favre kwam vorige zomer over van OSC Lille, waarna hij in zijn eerste seizoen grote indruk maakte. Lange tijd deed Borussia Dortmund mee om het kampioenschap, de ploeg stond zelfs zeven punten voor op concurrent Bayern München, maar trok toch aan het kortste eind. BVB eindigde met 76 punten in de Bundesliga, twee punten achter de kampioen. Niet genoeg voor het kampioenschap, maar wel ruim voldoende om Favre het beste puntengemiddelde ooit te bezorgen.

Hoogste puntengemiddelde bij Borussia Dortmund:

  1. Lucien Favre: 2,24
  2. Thomas Tuchel: 2,09
  3. Willi Multhaup: 1,94
  4. Jürgen Klopp: 1,91
  5. Ottmar Hitzfeld: 1,85

Favre greep naast zilverwerk, maar dat was mede doordat Bayern München zich net op tijd wist te herstellen. Bij alle vijf de kampioenschappen die Borussia Dortmund met de huidige puntentelling pakte, zou het huidige puntenaantal onder leiding van Favre ook voldoende voor de titel zijn geweest.

Tijdperk voor Favre
Het seizoen voor de aanstelling van Favre werd onder leiding van Peter Bosz en de Oostenrijker Peter Stöger een zeer teleurstellend seizoen gedraaid. De ploeg pakte op basis van doelsaldo ternauwernood een Champions League-ticket, waardoor de club meer dan content was met de frisse wind onder leiding van de Fransman.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner