02.07.2019 15:30

Eerste Spurs-transfer in 517 dagen direct weer verhuurd

Supporters van Tottenham Hotspur moesten er lang op wachten, maar eindelijk heeft de clubleiding weer eens de portemonnee getrokken. Jack Clarke wordt voor elf miljoen euro overgenomen van Leeds United.

Het is voor de eerste keer in achttien maanden dat Tottenham Hotspur weer een speler koopt. Liefs twee transferperiodes gingen er voorbij zonder dat de Engelse Champions League-finalist een cent uitgaf aan een speler. Daarmee was het de eerste club in tien jaar uit één van de Europese topcompetities die nul euro spendeerde in twee achtereenvolgende transferperiodes. Nu heeft het dus voor Clarke met geld gesmeten, maar de Spurs-fans kunnen volgend seizoen niet genieten van de vleugelaanvaller. Clark wordt namelijk direct weer verhuurd aan Leeds United.

Ndombele
De verwachting is dat de volgende inkomende transfer niet lang op zich laat wachten. De club is namelijk in een vergevorderd stadium om de overstap van Tanguy Ndombele af te ronden. Naar verluidt wordt er met die transfer tachtig miljoen euro gemoeid. Voor de Olympique Lyon-middenvelder gaat de club zijn eigen record verbreken, want nooit eerder gaf het zoveel geld uit aan een speler. Davinson Sánchez, die overkwam van Ajax, is tot op heden de duurste speler.

De duurste aankopen van Tottenham Hotspur:

  1. Davinson Sánchez – 40 miljoen euro
  2. Moussa Sissoko – 35 miljoen euro
  3. Heung-min Son – 30 miljoen euro
    Roberto Soldado – 30 miljoen euro
    Erik Lamela – 30 miljoen euro
  4. Lucas Moura – 28,4 miljoen euro
  5. Serge Aurier – 25 miljoen euro

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner