16.07.2019 08:45

Zirkzee niet op trainingskamp, Pherai bij Dortmund wel

In het buitenland lopen een hoop Nederlandse talenten die hopen door te breken bij een grootmacht. Zo spelen Joshua Zirkzee en Immanuel Pherai respectievelijk bij de Duitse topclubs Bayern München en Borussia Dortmund.

De voorbereiding is voor veel jonge spelers een kans om met het eerste elftal mee op trainingskamp te gaan, omdat een hoop internationals bij die ploegen pas later deze maand terugkeren van vakantie. Zirkzee (18), die van ADO Den Haag overstapte naar Feyenoord en daar slechts één seizoen bleef voordat hij naar Duitsland verkaste, mocht vorig seizoen al ruiken aan het grote werk. Hij scoorde zelfs in de 3-1 oefenzege tegen Paris Saint-Germain. Deze week kreeg hij een teleurstellende mededeling: hij mag niet met de ploeg van Niko Kovač mee op stage.

Pherai kreeg beter nieuws te horen van trainer Lucien Favre. De achttienjarige middenvelder van Borussia Dortmund, die in de zomer van 2017 AZ Alkmaar verliet voor een avontuur bij de Duitse club, gaat met de hoofdmacht mee op trainingskamp in de Verenigde Staten. Het is een beloning voor het goede seizoen van Pherai. Met de A-junioren veroverde hij namelijk het kampioenschap, mede door een treffer van de geboren Amsterdammer in de finale. De creatieveling maakte de 3-2, waarna Borussia Dortmund alsnog met 3-5 won van VfB Stuttgart.

Officiële duels Zirkzee en Pherai in 2018/19:

  • Zirkzee:

  • Pherai:

Talenten bij Liverpool FC
De Nederlandse verdedigers Sepp van den Berg en Ki-Jana Hoever kregen eveneens een positief bericht bij Liverpool FC. Beide spelers mogen de aankomende weken mee op trainingskamp bij de ploeg van Jürgen Klopp. De Champions League-winnaar belegt een zomerse trainingsstage in de Verenigde Staten. Van den Berg stapte deze zomer over van PEC Zwolle naar Liverpool FC, terwijl Hoever (kwam in de zomer van 2018 van Ajax over) afgelopen seizoen op zestienjarige leeftijd zijn debuut maakte in de hoofdmacht van The Reds.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner