10.08.2019 17:50

Nieuwe stadion West Ham is speeltuin voor Man City

Sinds drie jaar heeft West Ham United het klassieke Upton Park ingeruild voor het London Stadium. In die tijd kwam het Manchester City zaterdagmiddag voor de vijfde keer tegen in eigen huis, maar voor de vijfde keer zetten de bezoekers een monsterscore neer.

Op de openingsronde van de Premier League gaf de titelhouder meteen gas. Via Gabriel Jesus, Kun Agüero en driemaal Raheem Sterling werd het 0-5 voor Manchester City. Een flinke score, maar niets nieuws voor The Citizens op bezoek bij West Ham United. In de vijf ontmoetingen in het London Stadium staat er een doelsaldo van 22 tegen één.

West Ham United vs. Manchester City in het London Stadium:

  • Januari 2017: 0-5
  • Februari 2017: 0-4
  • April 2018: 1-4
  • November 2018: 0-4
  • Augustus 2019: 0-5

In het nieuwe stadion moest West Ham United in totaal 99 doelpunten incasseren in 68 wedstrijden. Manchester City was in maar zeven procent van die duels de tegenstander, maar is goed voor meer dan 22 procent van de totale productie. De ploeg van Pep Guardiola maakte meer dan dubbel zoveel doelpunten als elke andere tegenstander in het London Stadium.

Ongekende start
De 5-0 zege van Manchester City was voor de club de grootste score ooit op de openingsronde van de competitie. Voor het algehele Premier League-record kwam het één doelpunt tekort. In de eerste speelronde van het seizoen 2010/2011 walste Chelsea met 6-0 over West Bromwich Albion heen, wat geen club ooit wist te evenaren.

Mijlpaal voor Ederson

 

ne[project:vgzm;] {endif}
Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner