25.08.2019 10:03

Arsenal kent dramatische reeksen tegen topploegen

Arsenal en Liverpool waren foutloos aan de competitie begonnen en speelden zaterdagavond hun eerste topwedstrijd. The Gunners konden voor de zoveelste keer niet opboksen tegen de concurrent en gingen weer onderuit.

Via doelpunten van Joel Matip en tweemaal Mohamed Salah maakte Liverpool er drie, Lucas Torreira kon daar vlak voor tijd iets tegenover zetten (3-1). Voor de vijfde keer op rij op Anfield scoren The Reds minimaal drie goals tegen Arsenal. Met zoveel tegentreffers wordt het een lastig verhaal voor de bezoekers om met een zege de onneembare vesting te verlaten. In september 2012, zeven jaar geleden, wist Arsenal voor het laatst te winnen op bezoek bij Liverpool (0-2).

De teams toen Arsenal voor het laatst won op Anfield (2012):

Niet alleen in Liverpool, ook in het eigen Emirates Stadium is de ploeg van Jürgen Klopp een gevreesde tegenstander. Arsenal won in april 2015 voor het laatst een thuiswedstrijd van Liverpool (4-1). De vier keer die volgden ging Liverpool met minimaal één punt van het veld. Klopp kent tegen geen enkele andere tegenstander een betere reeks, hij verloor nog nooit. In de acht ontmoetingen won de ploeg van de Duitser vijf maal en werd het drie keer gelijk.

Ondermaats tegen top zes
Ook tegen de andere Engelse topploegen delft Arsenal vaak het onderspit. Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester United, Manchester City en Liverpool ontvingen The Gunners sinds januari 2015 zonder nederlagen. Dat zijn 23 topduels buitenshuis op rij die Arsenal niet wist te winnen. De laatste zege was op Manchester City (0-2).

De teams toen Arsenal voor het laatst bij een top zes-club won (2015):

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner