25.08.2019 20:39

Weghorst helpt Wolfsburg aan meest doelpuntrijke start

Wout Weghorst is ook in het nieuwe seizoen op schot bij VfL Wolfsburg. De spits maakte tegen Hertha BSC (3-0) zijn derde doelpunt van het seizoen in evenzoveel wedstrijden. Die Wölfe zijn ongekend doelpuntrijk begonnen.

In de eerste drie officiële wedstrijden van het seizoen wist de ploeg van Oliver Glasner al tien keer te scoren. Hallescher FC kreeg er vijf om de oren in het kader van de DFB Pokal, 1. FC Köln werd met 2-1 verslagen en Hertha kreeg drie tegentreffers. In al die duels wist Weghorst één doelpunt te maken. Nog nooit eerder was VfL Wolfsburg zo doelpuntrijk aan het seizoen begonnen.

Weghorst werd vorig seizoen clubtopscorer met achttien doelpunten in alle competities en moet ook nu voor de doelpunten zorgen. Daarbij werd hij een handje geholpen door landgenoot Karim Rekik, die een strafschop veroorzaakte. Vanaf elf meter zette Weghorst zijn ploeg vervolgens op voorsprong in Berlijn.

Nederlandse debutant
Daishawn Redan maakte zondag zijn debuut in het profvoetbal aan de zijde van Hertha BSC. De achttienjarige Amsterdammer speelde in de jeugdopleidingen van Ajax en Chelsea, maar had bij Hertha meer uitzicht op speeltijd dan in Londen. De Duitsers betaalden bijna drie miljoen euro voor de jongeling, die al grote indruk maakte op de jeugdvelden. In 2018 maakte Redan de meeste doelpunten van de UEFA-competities, waarmee hij Cristiano Ronaldo opvolgde. Redan maakte dat kalenderjaar negentien goals voor Chelsea in de Youth League en Oranje onder zeventien, dat Europees kampioen werd.

Prijswinnende doelpuntendrift Redan:

  • Youth League: 8 doelpunten
  • EK Onder 17: 3 doelpunten
  • EK Kwalificatie: 8 doelpunten

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner