17.09.2019 08:15

Arsenal-verdediging is de grootste gatenkaas in de PL

Pierre-Emerick Aubameyang zette Arsenal FC met twee goals op een 0-2 voorsprong bij Watford FC. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de The Gunners, maar in de tweede helft bleek de Arsenal FC-verdediging een ware gatenkaas.

De hekkensluiter van de Premier League profiteerde na de onderbreking van geschutter van de Londense club op Vicarage Road. Tom Cleverley en Roberto Pereyra zorgden ervoor dat het duel in 2-2 eindigde. Maar niet alleen de fouten van de ploeg van Unai Emery zorgden ervoor dat Watford FC kon scoren, de thuisploeg wandelde meermaals gerust door de Arsenal FC-defensie.

In totaal kwamen The Hornets namelijk tot 31 schoten richting het doel van Bernd Leno. Ter vergelijking: Arsenal FC zelf schoot slechts zeven keer in die negentig minuten. Door de spervuur van kansen van Watford FC gaat Arsenal FC nu aan de leiding van een discutabele ranglijst. De ploeg kreeg namelijk de meeste schoten tegen dit seizoen van alle Premier League-clubs: 96 in totaal.

Sterker nog: ook geen enkele ploeg uit de Primera División, Serie A, Bundesliga of Ligue 1 incasseerde zo veel schoten als Arsenal FC. Granit Xhaka concludeerde dat hij en zijn ploeggenoten angstig waren. "Niemand wilde de bal hebben. We hebben niet ons spel gespeeld in de tweede helft, we waren te bang."