29.09.2019 19:48

Leicester City terug als stuntploeg onder Rodgers

Na de daverende sensatie van Leicester City in het kampioensjaar 2015/2016 is de club weer terug als aanjager van de topploegen. Onder leiding van Brendan Rodgers zijn The Foxes best of the rest van de Premier League.

Aan de geweldige vorm van Liverpool FC en Manchester City kan geen enkele ploeg in Engeland tippen, ook Leicester City niet. Maar dat doet niets af aan de ontzettend knappe reeks die Leicester City weer heeft ingezet. De ploeg staat derde in de Premier League en boekte zondagmiddag tegen Newcastle United de grootste zege sinds 3 januari 1987: 5-0.

Sinds de aanstelling van Rodgers afgelopen maart, pakte Leicester City 31 punten in de Premier League. Alleen Liverpool (49) en Manchester City (43) deden het beter. Opnieuw is het Jamie Vardy die de ploeg naar grote hoogte stuwt. Hij werd tegen Newcastle United matchwinner met twee doelpunten in het eigen King Power Stadium, waar hij in het kalenderjaar 2019 al tienmaal trefzeker was. Alleen Sadio Mané en Sergio Agüero maakten meer doelpunten in hetzelfde stadion, respectievelijk veertien goals op Anfield en twaalf goals in het Etihad Stadium.

Crisis in Newcastle
Aan de andere kant van de score werd Newcastle United met grote cijfers verslagen. Voor manager Steve Bruce behoorde de zeperd tot zijn grootste nederlagen. Tweemaal eerder verloor hij met vijf doelpunten verschil: 2-7 tegen Chelsea in 2010 en 0-5 tegen Manchester City in 2011.

Newcastle staat na acht wedstrijd één na laatste op de ranglijst, alleen Watford FC presteerde nog minder. De ploeg van Jetro Willems, die ontbrak tegen Leicester City, zou met de selectiewaarde een stuk hoger moeten staan. Met 273,58 miljoen euro zouden The Magpies rond de twaalfde plaats horen te spelen. Leicester City staat met 410,25 op de achtste plaats, terwijl Liverpool en Manchester City voorbij de miljard gaan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner