01.10.2019 11:15

Arsenal wacht al 24 uitduels op zege bij een topclub

Arsenal FC verkeert de laatste jaren in een kleine crisis. De veelvuldig Engels landskampioen eindigt de laatste seizoenen steevast als één van de onderste zes topploegen in de Premier League. Vooral in de onderlinge duels met die topclubs presteert het slecht.

Al 24 uitwedstrijden wist het namelijk niet meer te winnen van de concurrenten Manchester City, Manchester United, Tottenham Hotspur, Liverpool FC en Chelsea FC. De laatste zege dateert uit het seizoen 2014/15 toen het in januari 2015 met met een driepunter van het veld stapte (0-2) op bezoek bij Manchester City. Doelpuntenmakers bij de The Gunners waren destijds Santi Cazorla en Olivier Giroud. Dat is inmiddels meer dan drieënhalf jaar geleden en alle 24 duels die volgden, eindigden in een nederlaag of gelijkspel. 

Dat laatste gebeurde ook maandagavond, toen het bij Manchester United met 1-1 gelijkspeelde. Als er een moment was om de dramatische serie te doorbreken, was dat tegen The Mancunians. Arsenal FC is een geplaagde ploeg, maar Manchester United zit helemaal in de hoek waar de klappen vallen. Het mocht niet zo zijn voor de ploeg van Unai Emery. De volgende mogelijkheid voor Arsenal FC om de bedroevende reeks halt toe te roepen is op 22 januari 2020 als het aantreedt tegen Chelsea FC. 

De uitduels van Arsenal tegen een club uit de top 6 sinds januari 2015: 

  • Wedstrijden: 24 duels
  • Overwinningen: 0 duels
  • Remises: 9 duels
  • Nederlagen 15 duels

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner