05.10.2019 11:52

Dilrosun verantwoordelijk voor omslagpunt Hertha BSC

Javairô Dilrosun ontpopt zich tot een van de sterkhouders bij Hertha BSC. Nadat hij het begin van het seizoen aan zich voorbij moest laten gaan vanwege een blessure, was hij vrijdagavond wéér belangrijk voor zijn ploeg. Hertha BSC won van Fortuna Düsseldorf (3-1) en Dilrosun was niet voor het eerst trefzeker dit seizoen.

Hertha BSC begon stroef aan het nieuwe Bundesliga-seizoen. Uit bij Bayern München werd nog knap gelijkgespeeld, maar daarna draaide de motor minder soepel. Drie keer op rij verloor de ploeg uit Berlijn. In de verloren wedstrijden tegen FC Schalke 04 (3-0) en 1. FSV Mainz 05 (2-1) kwam Dilrosun nog als invaller in het veld, maar daarna mocht hij telkens in de basis beginnen. Dit vertrouwen betaalt hij tot dusver dubbel en dwars terug. Met drie doelpunten in drie wedstrijden - elke wedstrijd één - heeft de snelle buitenspeler een behoorlijk aandeel in de drie opeenvolgende zeges voor Hertha BSC.

De pas twintigjarige aanvaller kwam vorig jaar over van Manchester City, waar hij in de U23 speelde. Na een jaar ervaring opgedaan te hebben in de Bundesliga, kan de trainer momenteel niet meer om hem heen. In het vorige seizoen speelde Dilrosun zeventien wedstrijden mee, waarvan zeven als basisklant. Daarin kwam hij tot twee doelpunten. Dit seizoen staat de teller na vijf duels al op drie doelpunten. 

Nederlandse doelpuntenmakers Bundesliga 2019/20

  1. Wout Weghorst (VfL Wolfsburg) - 3 doelpunten
    Javairô Dilrosun (Hertha BSC) - 3 doelpunten
  2. Bas Dost (Eintracht Frankfurt) - 2 doelpunten
  3. Jean-Paul Boëtius (1. FSV Mainz 05) - 1 doelpunt
    Davy Klaassen (Werder Bremen) - 1 doelpunt
    Jerry St. Juste (1. FSV Mainz 05) - 1 doelpunt

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner