05.10.2019 15:44

Dubbelslag Connolly duwt Spurs dieper de put in

Tottenham Hotspur heeft zich niet kunnen herstellen van de midweekse blamage tegen Bayern München (2-7). Mede dankzij twee goals van Aaron Connolly was Brighton & Hove Albion met 3-0 te sterk voor de Londenaren. De laatste keer dat Spurs tien treffers moest incasseren in twee wedstrijden tijd, was in 1997.

Destijds verloor Tottenham Hotspur achter elkaar van Chelsea FC (1-6) en Coventry City (0-4). Van de traditionele top zes in Engeland, hebben The Spurs veruit de meeste doelpunten tegen dit seizoen. In alle competities staat de teller op 21 stuks. Daarmee blijft de club uit Noord-Londen Chelsea (18) en Liverpool (13) ruim voor. Deze nederlaag zet het totaal aantal verliespartijen van Spurs op zeventien dit kalenderjaar. Daartegenover staan zeventien zeges. Ook daarmee doen ze het slechter dan elk ander team uit de Engelse top zes.

Connolly matchwinner
Voor de Ier Connolly van Brighton & Hove Albion was het een middag om niet snel te vergeten. De 19-jarige aanvaller werd in één klap de eerst scorende tiener dit Premier League-seizoen én de jongste doelpuntenmaker voor Brighton ooit in de competitie. Dat presteerde de jongeling bij zijn basisdebuut. Daarnaast is Connolly de eerste tiener met twee doelpunten in een Premier League-wedstrijd sinds Kelechi Iheanacho voor Manchester City in 2014 en de eerste Ierse tiener die dat voor elkaar bokst sinds Robbie Keane voor Coventry City in 1999. Voor het eerst sinds december 2018 - in de wedstrijd tegen Crystal Palace (3-1) - scoorde Brighton meer dan twee keer in een thuisduel. 

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner