08.11.2019 10:00

De 5: topscorers van de Europese topcompetities

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Deze week kijken we naar de topscorers uit de vijf grootste competities van Europa.

1: Bundesliga – Robert Lewandowski
Er is nog geen wedstrijd in de Duitse competitie voorbijgegaan dat de Poolse aanvaller nog niet heeft gescoord. De spits van Bayern München maakte er dit seizoen al veertien in de Bundesliga en had daar slechts tien wedstrijden voor nodig. Timo Werner staat met een knap aantal van negen goals op veilige afstand van Lewandowski. Afgelopen weekend scoorde laatstgenoemde ook in de Champions League en BBC-presentator Gary Lineker merkte daar het volgende over op:

2: Serie A – Ciro Immobile 
Twee keer eerder werd Immobile uitgeroepen tot topscorer van de Italiaanse competitie en dit seizoen is hij eveneens hard op weg om die titel in de wacht te slepen. De aanvaller van Lazio Roma was al goed voor dertien treffers in de eerste elf wedstrijden van dit Serie A-seizoen. In de topcompetities scoorde dus alleen Lewandowski vaker, maar Immobile gaf nog eens vier assists, terwijl de Pool geen enkele keer aangever was. Qua betrokkenheid bij goals scoort de Italiaan dus iets beter.

3: Premier League – Jamie Vardy
Afgelopen weekend boekte Leicester City de grootste uitoverwinning ooit in de Premier League. Op bezoek bij Southampton FC werd het liefst 0-9. Vardy scoorde dat duel drie treffers, waardoor de Engelse spits in één klap topscorer werd van de Premier League. De goaltjesdief maakte er tot op heden tien treffers en laat Tammy Abraham (Chelsea FC) en Kun Agüero (Manchester City) nipt achter zich. Beide spitsen vonden negen keer het net. 

4: Ligue 1 – Wissam Ben Yedder
AS Monaco smeet afgelopen zomer met geld toen het de Fransman Ben Yedder overnam van Sevilla FC. De Monegasken maakten namelijk een geldbedrag over van liefst veertig miljoen euro, maar daar zal de club vooralsnog geen spijt van hebben. De aanvaller, die voorheen voor Toulouse FC in Frankrijk speelde, was al negen keer trefzeker en laat daarmee alle Ligue 1-spelers achter zich.

5: Primera División – Gerard
Het is even wennen, maar niet de naam Lionel Messi of Cristiano Ronaldo prijkt bovenaan de topscorerslijst in Spanje. Ronaldo heeft die competitie alweer een tijdje geleden achter zich gelaten en Messi kampte het eerste deel van het seizoen met een blessure. De Argentijn maakte tot op heden vijf goals en deelt zodoende de zevende plek van de topscorerslijst. Die wordt aangevoerd door Villarreal CF-aanvaller Gerard. De Spanjaard was in zijn eerste twaalf Primera División-optredens goed voor acht doelpunten. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner