14.12.2019 17:47

Coutinho hervindt vorm en walst over Werder Bremen heen

Bayern München liet zaterdagmiddag niks heel van Werder Bremen (6-1). Ondanks een 0-1 achterstand - waarbij Davy Klaassen de assist gaf - maakte de Beierse ploeg er vervolgens zelf zes. Coutinho was de grote man bij Der Rekordmeister. Voor de Braziliaan, die lang met zijn vorm worstelde, was de opsteker zeer welkom.

Naast drie doelpunten gaf Coutinho ook nog eens twee assist op Thomas Müller en Robert Lewandowski. De laatste keer dat de middenvelder annex aanvaller betrokken was bij drie goals, was in zijn FC Barcelona tijd tegen Levante (4-5). Destijds maakte hij ook een hattrick. Tegen Werder Bremen maakte Coutinho zijn vierde carrière-hattrick. Dat deed hij allemaal namens verschillende teams.

Hattricks Coutinho

  • Vs. Haïti (Brazilië)
  • Vs. Spartak Moskou (Liverpool FC)
  • Vs. Levante (FC Barcelona)
  • Vs. Werder Bremen (Bayern München)

Lewandowski doorbreekt droogte
Lewandowski stond al twee wedstrijden droog. Voor de superspits van de Duitse ploeg is dat al opmerkelijk te noemen. In 23 duels dit seizoen kwam de Pool al 29 keer tot scoren. Ter vergelijking: Vorig seizoen speelde Lewandowski 47 wedstrijden voor Bayern Müchen, waarin hij veertig keer scoorde. Een rendement waar veel spitsen een puntje aan kunnen zuigen. Wie zal zeggen waar de doelpuntenmachine dit seizoen op gaat eindigen. 

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner