24.12.2019 07:45

Eén team verbraste ooit eenzelfde Liverpool-voorsprong

Kerst staat voor de deur en dat betekent dat het drukke dagen worden voor de clubs uit de Premier League. De Engelse voetbalbond plant rond de feestdagen juist extra wedstrijden in en vrijwel alle teams spelen op tweede kerstdag. 

Voor kersvers Wereldkampioen Liverpool FC, de ploeg van onder meer Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum won het WK zaterdag van Flamengo RJ, zijn het fijne feestdagen. The Reds hebben namelijk een voorsprong van liefst tien punten op naaste belager Leicester City, terwijl Manchester City tegen een achterstand van elf punten aankijkt tegen de Premier League-koploper. 

Voor Liverpool is het winnen van de Engelse competitie een must, misschien nog meer dan titelprolongatie in de Champions League. In 1990 wist de club namelijk voor de laatste keer landskampioen te worden. Maar ondanks de geweldige uitgangspositie (Liverpool heeft zelfs nog wedstrijd in te halen) waarover het momenteel beschikt, is de Premier League-titel nog lang geen zekerheid. 

Er is namelijk een Premier League-team die geen kampioen wist te worden ondanks een voorsprong van tien punten rond de kerstdagen. Dat overkwam Newcastle United in 1995/96. Die ploeg had in december 1995 tien punten meer dan Manchester United, maar toch pakte laatstgenoemde de titel.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner