27.12.2013 19:01

Hughes hangt schorsing boven het hoofd

Manager Mark Hughes van Stoke City hangt een schorsing boven het hoofd. De 50-jarige Welshman heeft zich volgens de Engelse voetbalbond FA donderdag misdragen tijdens de verloren competitiewedstrijd tegen Newcastle United (5-1). Hughes werd enkele minuten voor rust naar de tribune gestuurd nadat hij uit boosheid een bal het veld op had getrapt. Voordat hij de catacomben inliep, wierp Hughes ook nog even zijn trainingsjas de lucht in.

Hughes beleefde met Stoke City een dramatische middag op St. James' Park. In de eerste helft werden twee spelers van de bezoekers met rood van het veld gestuurd door scheidsrechter Martin Atkinson. ,,Ik ben verbijsterd door het optreden van een van onze meest ervaren arbiters'', bromde Hughes na afloop. ,,Hij nam een aantal beslissingen die het verloop van de wedstrijd danig hebben beïnvloed.''

Hughes heeft een week de tijd om zich te verweren tegen de aanklacht van de FA.