29.12.2013 19:00

Chelsea vecht zich langs Liverpool

Chelsea heeft in een boeiend en bij vlagen ook grimmig voetbalgevecht op eigen veld Liverpool met 2-1 weten te verslaan. De bezoekers kwamen zondag door een snelle treffer van Martin Škrtel eerst nog wel op voorsprong. Nog voor de rust nam de Londense ploeg de leiding over dankzij doelpunten van Eden Hazard en Samuel Eto'o. Daar bleef het bij op Stamford Bridge, ondanks een wanhopig offensief van The Reds in de tweede helft.

Voor met name Luis Suárez was het een speciale wedstrijd. De heetgebakerde aanvaller van Liverpool beet eind vorig seizoen tegenstander Branislav Ivanović van Chelsea in zijn arm. Dat kostte hem een schorsing van 10 duels.

Chelsea kwam als nummer drie op veertig punten, twee punten minder dan koploper Arsenal. Liverpool staat vijfde, op zes punten van de lijstaanvoerder.