13.01.2014 23:03

Arsenal boekt nipte zege op Aston Villa

Arsenal is weer koploper in de Premier League. Maandagavond wonnen The Gunners nipt van Aston Villa: 1-2. Vlak voor rust scoorde de ploeg van Arsène Wenger tweemaal. Na rust kwam Aston Villa beter in de wedstrijd. Villa kwam tot scoren en bracht Arsenal in een benauwde positie, toch trokken de Londenaren de overwinning over de streep.

Met Mesut Özil en Olivier Giroud na blessures terug in de ploeg sloeg Arsenal voor rust in een tijdsbestek van twee minuten toe. Jack Wilshere opende in de 34e minuut de score, amper zestig seconden later zorgde Giroud voor de tweede. Aston Villa kwam een kwartier voor tijd terug in de wedstrijd door een doelpunt van Christian Benteke, die eindelijk weer eens wist te scoren. Arsenal hield stand in het laatste kwartier, waar Alex Oxlade-Chamberlain na vijf maanden blessureleed zijn rentree maakte.

Bij Aston Villa stond Ron Vlaar als aanvoerder in de basis, Leandro Bacuna kwam al na twintig minuten in het veld voor Nathan Baker die met een lichte hersenschudding werd afgevoerd. De ploeg uit Birmingham staat na de nederlaag tegen Arsenal op de elfde plaats met 23 punten. Komend weekend speelt Villa wederom tegen een tegenstander van formaat. Zaterdagavond speelt Aston Villa op Anfield Road tegen Liverpool.
Arsenal komt dankzij de overwinning op Aston Villa op 48 punten uit 21 wedstrijden. Daarmee blijft het nummer twee Manchester City (47) en nummer drie Chelsea (46) voor. Arsenal speelt komend weekend een Londense derby tegen Fulham.