17.01.2014 11:35

Bertrand op huurbasis naar Villa

Ryan Bertrand (l.)
Ryan Bertrand (l.)

Chelsea-verdediger Ryan Bertrand speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor Aston Villa. Dat meldt Villa vrijdag op haar website.

De 24-jarige linksback kwam ondanks de fysieke gesteldheid van Ashley Cole weinig aan spelen toe op Stamford Bridge. Rechtsback César Azpilicueta kreeg zelfs de voorkeur op de linksbackpositie. Bertrand speelde tot dusver 56 officiële wedstrijden voor The Blues en heeft nog een contract tot 2017.

Aston Villa trainer Paul Lambert is blij met de komst van Bertrand: "Ryan brengt heel veel ervaring met zich mee, niet alleen in de Barclays Premier League, maar hij heeft ook een Champions League-finale gespeeld en gewonnen met Chelsea. Hij past uitstekend bij ons." Ondanks het feit dat de spoeling dun is op de linksbackpositie bij Chelsea, heeft die club de Engelsman toch laten gaan. "We zijn Chelsea erg dankbaar dat hij voor ons mag komen spelen", vult Lambert aan.

De speler zelf is ook tevreden met zijn tijdelijke transfer: "Het is een fantastische kans om hier te mogen spelen. Aston Villa is een geweldige club, met geweldige fans en daarnaast heeft de club een mooie geschiedenis. Het is een goede stap in mijn carrière om hier speelminuten te gaan maken."
Villa speelt komend weekend een uitwedstrijd tegen Liverpool en staat momenteel op de elfde plaats in de Premier League. Bertrand gaat bij de club uit Birmingham spelen met rugnummer 23. 

 

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner