20.01.2014 23:27

West Bromwich pakt punt tegen Everton

De Spanjaard Pepe Mel heeft zijn debuut als trainer van West Bromwich Albion niet kunnen opluisteren met een overwinning. De thuiswedstrijd tegen Everton, aanzienlijk hoger op de ranglijst in de Premier League, eindigde maandagavond in 1-1.

De bezoekers, met John Heitinga bijna traditiegetrouw op de reservebank, kwamen vlak voor rust op voorsprong door een doelpunt van de Belg Kevin Mirallas. Zijn landgenoot Romelu Lukaku deed het voorbereidende werk met het hoofd. Een kwartier voor tijd redde de Uruguayaan Diego Lugano met een rake kopbal een kostbaar punt voor West Bromwich, dat daardoor de 13e plaats overnam van Stoke City.

Meteen na de gelijkmaker ruimde Nicolas Anelka, in opspraak geraakt door een antisemitisch armgebaar tijdens een duel eind december, het veld. De Fransman stond gewoon aan de aftrap hoewel shirtsponsor Zoopla daar ernstig bezwaar tegen maakte. De eigenaren van deze website voor de huizenmarkt beëindigen de overeenkomst ter waarde van 3,5 miljoen euro nu na afloop van deze competitie.

De Engelse voetbalbond (FA) heeft de affaire nog in onderzoek. In afwachting van dat rapport is Anelka in principe speelgerechtigd. De spits beloofde de gewraakte 'quenelle', de omgekeerde Hiltergroet bedacht door de omstreden komiek Dieudonné, niet meer te maken. Hij bood echter geen verontschuldigingen aan voor zijn actie.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner