28.01.2014 10:57

Guidetti ontevreden bij gebrek aan speelminuten

John Guidetti is alles behalve tevreden over zijn huurperiode bij Stoke City tot dusver. De 21-jarige Zweed in pas twee weken actief in Stoke-on-Trent, maar is van mening dat zijn rol te miniem is bij de ploeg van Mark Hughes. 

Guidetti kwam tegen Crystal Palace kort voor tijd als invaller in het veld, terwijl hij tegen Chelsea de hele wedstrijd op de bank bleef. Guidetti had gerekend op meer speeltijd: "Zowel tegen Palace als tegen Chelsea hebben we niet gescoord. Wat is het ergste dat er kan gebeuren als ik inval? Dat ik ook niet scoor?"

De ex-Feyenoorder eist speeltijd bij Stoke, meldt hij in The Guardian. "Je voelt je boos op het moment dat je niet mee mag doen. Ik voel me uitstekend, de trainingen verliepen zo goed als had gekund en mijn invalbeurt tegen Palace verliep volgens iedereen uitstekend. Dan reken je erop dat je in de volgende wedstrijd weer een kans krijgt. Als we nou de ene na de andere goal zouden maken had ik nog kunnen leven met mijn reserverol, maar dat is niet zo."

Woensdagavond moet de ploeg van trainer Hughes op bezoek bij Sunderland, een directe concurrent in de strijd tegen degradatie. Guidetti hoopt dan op een kans in de basis of op zijn minst een nieuwe invalbeurt. "We zullen zien hoe mijn situatie dan is, maar als ik weer niet speel, hebben we een probleem", lijkt hij te zinspelen op een snel vertrek uit het Britannia Stadium.

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner