28.01.2014 14:54

Gerrard kijkt uit naar derby

Steven Gerrard kijkt uit naar de Merseyside derby. "Sommige mensen hebben het over een zespuntenwedstrijd, maar voor mij is het veel meer dan dat. Ik houd ervan om Everton te verslaan. Dat is in al die jaren niet veranderd", zo vertelt Gerrard op de clubwebsite van Liverpool.

"Het enige dat je wil als je deze wedstrijd ingaat, is een resultaat. Dat zal nooit veranderen." Twee keer per jaar nemen The Reds het op tegen The Blues. Liverpool staat dan op zijn kop. Er komen veel emoties bij kijken, maar die moeten niet de overhand krijgen volgens Gerrard: "Je moet je emoties beheersen en de rivaliteit even opzij zetten. Uiteindelijk is het gewoon een belangrijk Premier League-duel."

Die rivaliteit is er dit seizoen nog meer dan voorgaande jaren. Beide ploegen doen op de ranglijst namelijk niet veel voor elkaar onder. Liverpool staat vierde met 43 punten, Everton zesde met maar één punt minder. "Het is zo belangrijk voor deze club om Champions League voetbal te halen. En met de hete adem van Everton in onze nek is die uitdaging nog groter, vanwege de rivaliteit. Sommige mensen hebben het over een zespuntenwedstrijd, maar voor mij is het veel meer dan dat. Wie dit duel weet te winnen, wint zoveel aan geloof en zelfvertrouwen."

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner