01.02.2014 15:57

Luuk de Jong verliest bij debuut Newcastle

Luuk de Jong heeft zaterdag weinig plezier beleefd aan zijn debuutwedstrijd bij Newcastle United. De van Borussia Mönchengladbach overgekomen aanvaller kwam in de competitiewedstrijd tegen Sunderland na rust binnen de lijnen, toen het al 0-2 stond. De bezoekers wonnen uiteindelijk met 0-3.

Binnen een half uur hadden Fabio Borini en Adam Johnson Sunderland al op een betrekkelijk ruime voorsprong gezet tegen The Magpies, die startten met Vurnon Anita en Tim Krul. De Jong viel in de tweede helft in voor Sammy Ameobi maar ook hij kon de nakende nederlaag niet verhinderen. In de slotfase maakte Jack Colback er nog 0-3 van.

Swansea City, met Dwight Tiendalli en Jonathan de Guzman, ging met 2-0 onderuit bij West Ham United door doelpunten van Kevin Nolan. Ook tegen tien man van West Ham, Andy Carroll kreeg na een uur rood, trof de club uit Wales geen doel.