02.02.2014 20:13

Geen fouten boven in de Bundesliga

In de Bundesliga behaalde de top drie tijdens de 19e speelronde een overwinning. De koploper Bayern München won zondagavond met grote cijfers van Eintracht Frankfurt (5-0). Nummer 2 Bayer Leverkusen boekte tegen VfB Stutgart na drie nederlagen op rij eindelijk weer eens een overwinning (2-1). Nummer 3 Borussia Dortmund zegevierde vrijdag al met 1-2 bij Eintracht Braunschweig.

Het nog steeds ongeslagen Bayern kwam op 53 punten, gevolgd door Bayer Leverkusen dat 13 punten minder heeft. Borussia Dortmund staat op liefst 17 punten van de grote rivaal uit München.

Bayern München leidde bij de rust met 2-0 door treffers van Mario Götze en Franck Ribéry. Na de pauze voerden Arjen Robben, Dante en Mario Mandzukic de score verder op. Robben moest op de bank beginnen. Hij viel in de 65e minuut in voor Xherdan Shaqiri. Binnen 2 minuten kwam de Nederlandse international tot scoren.

Van Marwijk

Hamburger SV liep tegen de vijfde competitienederlaag op rij aan. De dolende ploeg van trainer Bert van Marwijk ging onderuit in de uitwedstrijd bij 1899 Hoffenheim (3-0) en zakte mede daardoor naar de voorlaatste plaats op de ranglijst.

Aanvoerder Rafael van der Vaart en zijn landgenoten Ola John en Ouasim Bouy keken al na 4 minuten tegen een achterstand aan nadat Roberto Firmino de score had geopend. Nog voor rust werd de marge verdubbeld door Niklas Süle en toen na een uur ook Andreas Beck nog scoorde, was het duel beslist.

Verbeek

In tegenstelling tot Van Marwijk bij HSV heeft collega Gertjan Verbeek met FC Nürnberg de smaak wel te pakken. De bij AZ ontslagen coach won zondag voor de tweede keer op rij. Hertha BSC, de ploeg van de Nederlandse trainer Jos Luhukay, ging op eigen veld met 1-3 onderuit. Vorige week zegevierde FC Nürnberg voor de eerste keer onder leiding van Verbeek in de Bundesliga, 4-0 tegen Hoffenheim.

In Berlijn kwam Nürnberg eerst nog wel op achterstand door een treffer van Adrian Ramos. Dankzij Markus Feulner en Josip Drmic (twee keer) kon Verbeek toch weer 3 punten bijschrijven. FC Nürnberg klom naar de 15e plaats. Hertha BSC bleef in de middenmoot.

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner