10.02.2014 13:16

Heitinga ziet toekomst bij Fulham

John Heitinga (r.) en Robin van Persie (l.) strijden om de bal tijdens Manchester United - Fulham. (9-2-2014)
John Heitinga (r.) en Robin van Persie (l.) strijden om de bal tijdens Manchester United - Fulham. (9-2-2014)

John Heitinga kijkt met een gemengd gevoel terug op zijn debuut voor Fulham. De Nederlandse verdediger kwam zondagavond met Fulham tot een 2-2 gelijkspel op Old Trafford.

Heitinga verbeterde na afloop iedereen die zei dat hij goed had gespeeld. "Goed verdedigd, dank je”, lachte de Nederlander die zijn debuut voor Fulham opluisterde met een knap gelijkspel bij Manchester United (2-2). Mede door de inbreng van Heitinga en de uitblinkende Fulham-keeper Maarten Stekelenburg bleef René Meulensteen vooralsnog manager van Fulham.

"Met deze uitslag kunnen we echter verder”, zei Heitinga in gesprek met De Telegraaf. De verdediger zag Fulham via Steve Sidwell al vroeg de leiding nemen. "Na een mooie pass van Lewis Holtby”, aldus de 87-voudig Oranje-international. "Kieran Richardson had in de eerste helft de 0-2 op zijn schoen.” Een tweede Londense treffer had het duel helemaal op zijn kop gezet. "Want Maarten hield ons op de been, keepte uitstekend”, besefte Heitinga. "Maar als hele team hebben we lang heel goed verdedigd. Ik kreeg net een lijstje met statistieken onder ogen en zag dat we in totaal 91 voorzetten kregen te verduren.”

De 1-1 in de 78e minuut was het logische gevolg van het kat- en muisspel. "United was continu aan het pompen”, aldus de voormalig Ajacied die op de doellijn buitenspel van doelpuntenmaker Robin van Persie ophief. "Ik verdedigde de ruimte achter Maarten, omdat ik dacht dat de bal in de verre hoek zou worden geschoten. Het was een lucky goal”, baalde de oud-speler van Everton, die nauwelijks bekomen van de gelijkmaker met zijn ploeg ook de 2-1 incasseerde: een van richting veranderd schot van Michael Carrick.

Heitinga: "De winst was dat we daarna niet opgaven en bleven strijden voor een goed resultaat. Dan heb je wat geluk nodig en als je in de 94e minuut 2-2 maakt, heb je daar niet over te klagen.” Darren Bent kopte van dichtbij raak.

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner