10.02.2014 13:39

Arteta: "Dit was niet goed genoeg"

Mikel Arteta
Mikel Arteta

Zaterdagmiddag ging Arsenal hard onderuit op bezoek bij Liverpool. The Reds stonden na twintig minuten met 4-0 voor en wonnen uiteindelijk met 5-1. De nederlaag is hard aangekomen bij Mikel Arteta.

Arteta, die voor de enige Arsenal-treffer zorgde, vergeleek de klap die zijn ploeg zaterdag te verwerken kreeg met een auto-ongeluk. De 5-1 nederlaag bij Liverpool was voor Arsenal de grootste nederlaag in een onderling duel sinds 1964. In de rust was manager Arsène Wenger ziedend. "Ik heb de manager nog nooit zo boos gezien", vertelde aanvoerder Arteta The Guardian. "Dat is logisch, want dit was niet goed genoeg voor Arsenal-niveau."

"Dit is voor ons de tweede crisis", bekende Arteta. "De nederlaag tegen Manchester United (1-0) was anders, maar die tegen Manchester City (6-3) en deze tegen Liverpool zijn erg hard aangekomen. We moeten die wedstrijden op een andere manier bekijken en analyseren. Want na twintig minuten stonden we met 4-0 achter, het was net een autocrash."

De knop bij Arsenal moet snel om want woensdag nemen The Gunners het op tegen Manchester United. Daarnaast krijgt Arsenal zondag een herkansing tegen Liverpool, maar dan in de strijd om de FA Cup. De woensdag daarna wacht Bayern München, in het eerste duel in de achtste finale van de Champions League.

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner