11.02.2014 12:00

Foto van de Week: De frustraties van Wilshere

Vol ongeloof zit Jack Wilshere gehurkt na afloop van Liverpool – Arsenal. De koploper is zojuist met 5-1 van de mat geveegd door The Reds. Om de vernedering erger te maken won Chelsea diezelfde middag met 3-0 van Newcastle United, waardoor de ploeg van José Mourinho de nieuwe nummer één in Engeland is.

Prins Wilshere

Nog nooit won Wilshere een prijs met Arsenal. De 22-jarige Wilshere speelde inmiddels 126 officiële duels voor de Londenaren, maar erg tevreden over het begin van zijn carrière zal Jack niet zijn. Wilshere wordt in Engeland al jaren gezien als de kroonprins van het Engelse voetbal. Hem wordt een sleutelrol op het middenveld van Engeland toegeschreven, waar hij de opvolger van Liverpool-legende Steven Gerrard en Chelsea-middenvelder Frank Lampard moet worden.
De linkspoot scoort echter te weinig. De Engelsman kwam tot dusver slechts tot tien treffers voor Arsenal, daar waar Steven en Frank door de jaren heen een stuk productiever waren. Daarnaast heeft Wilshere al een aantal hardnekkige enkelblessures achter de rug, wat voor de nodige frustraties heeft gezorgd bij de middenvelder.

Prijsloze Gunners

Het is lang geleden dat Arsène Wenger een prijs wist te winnen. In 2005 won Arsenal de FA Cup door Manchester United na strafschoppen te verslaan. De laatste keer dat The Gunners kampioen werden was in het seizoen 2003/2004. Tien jaar later maakt Arsenal eindelijk weer kans op een kampioenschap. Maar gaat het Jack en Arsène lukken? Arsenal speelde een grotendeel van het seizoen erg goed voetbal, maar de resultaten en het spel vallen de laatste tijd tegen. Wellicht heeft het wat te maken met de vormdip van Mesut Özil of de blessure van Aaron Ramsey. Hoe dan ook, de naam van Wilshere wordt hierbij niet genoemd, want de Engelsman heeft sinds zijn debuut in 2008 de hoge verwachtingen nooit helemaal waar kunnen maken. Telkens is het een andere speler die de eer opstrijkt. Met name Özil en Ramsey waren bezig aan een sterk seizoen. Het moet frustrerend zijn voor Jack om elke keer een bijrol te vervullen. Helemaal als Arsenal eindelijk weer eens meespeelt voor de titel.

Komende lente/zomer

Wilshere en Arsenal zullen in de titelstrijd wel moeten afrekenen met Manchester City en Chelsea. Beide teams worden instaat geacht om hoger op de ranglijst te eindigen, maar niets is onmogelijk in het voetbal. Arsenal presteert echt niet in de 'grote wedstrijden'. De resultaten spreken voor zich: Manchester City (6-3), Manchester United (1-0) en Liverpool (5-1) waren allen (veel) te sterk. De kans lijkt dan ook klein dat Arsenal daadwerkelijk kampioen van Engeland wordt, waardoor de frustraties bij de Arsenal-fans en spelers zullen groeien. Door de jaren heen zijn er veel spelers vertrokken bij Arsenal om elders prijzen te winnen. Een aantal voorbeelden: Ashley Cole (Chelsea), Cèsc Fabregas (FC Barcelona), Samir Nasri en Gaël Clichy (Manchester City) en Robin van Persie (Manchester United). Mocht Arsenal er wederom niet in slagen de titel te pakken, dan wacht Wilshere misschien hetzelfde lot. Misschien is het voor Jack beter om zich te richten op komende zomer. Wilshere speelde tot op heden veertien interlands voor Engeland, maar was nog nooit actief op een eindtoernooi. Maar als Wilshere daadwerkelijk het WK in Brazilië haalt, vertel dan niet aan Jack dat Engeland al sinds 1966 op een prijs wacht. Anders zullen we Wilshere de komende tijd nog vaak op zijn hurken zien zitten na een nederlaag.

Door: Jurre Hermans

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner