12.02.2014 12:22

Mourinho mist persoonlijkheid bij Chelsea

Chelsea liet dinsdagavond twee belangrijke punten liggen in de titelstrijd. De Londenaren kwamen bij West Bromwich Albion niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Hoofdcoach José Mourinho vindt dat zijn ploeg de punten op karakter uit het vuur had moeten slepen.

"We kwamen persoonlijkheid tekort", was het harde oordeel van Mourinho na het gelijkspel. "Je hebt karakter nodig om jezelf onder de druk vandaan te voetballen, maar we accepteerden het overwicht van West Brom. We zakten in het slot van de wedstrijd veel te ver terug en dat kostte ons twee punten."

Mourinho zag zijn ploeg in de blessuretijd van de eerste helft op voorsprong komen via Branislav Ivanović. Chelsea kreeg daarna enkele goede kansen op een tweede treffer, maar zette die niet om in een doelpunt. "In het eerste uur van de wedstrijd was er maar één elftal dat voetbalde, maar het lukte ons niet om de wedstrijd in het slot te gooien", vervolgt de Portugees.

"Uiteindelijk kwam West Brom op gelijke hoogte. Ze speelden hoge ballen in het strafschopgebied en vochten voor elke bal. Daar hadden wij geen antwoord op. We hadden het duel kunnen winnen, maar misschien moet ik erkennen dat West Brom wel een punt verdiende", stelt Mourinho, die Victor Anichebe in de 87ste minuut de 1-1 zag maken. Chelsea heeft na het gelijkspel 57 punten uit 26 wedstrijden, maar kan woensdagavond Arsenal (55 uit 25) en Manchester City (54 uit 25 en een beter doelsaldo) voorbij zien komen.

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner