12.02.2014 13:38

Nieuwe blessure nekt Lamela

Tottenham Hotspur moet nog even wachten op de rentree van Erik Lamela. De Argentijn was herstellende van een spierblessure, maar heeft nu een rugblessure opgelopen. Naar verwachting ligt Lamela er nog eens zes weken uit.

"Lamela had last van een spierblessure in zijn dijbeen, maar daardoor is hij gaan overcompenseren en heeft hij nu een rugblessure opgelopen", aldus hoofdtrainer Tim Sherwood. Door de blessure kan Lamela op zijn vroegst eind maart pas weer in actie komen voor Tottenham, al houdt de club rekening met een langere absentie. Door zijn dijbeenkwetsuur speelde Lamela in 2014 nog geen enkele minuut voor The Spurs.

Lamela gold afgelopen zomer als de absolute topaanwinst van Tottenham, dat AS Roma meer dan 35 miljoen euro betaalde voor zijn diensten. Als gevolg van fysieke ongemakken, maar vooral wegens vormverlies, stond de 21-jarige dribbelaar pas drie keer in de basis in de Premier League en scoorde hij gerekend over alle competities pas één keer. Er worden dan ook al vraagtekens gezet bij de transfersom die Tottenham in augustus voor de tienvoudig international neertelde.

Toch heeft Sherwood er vertrouwen in dat Lamela het stempel van miskoop van zich af zal schudden. "Het is lastig om je aan te passen aan een nieuw land, een nieuwe taal en een nieuwe competitie, terwijl je constant last hebt van pijntjes. Dat is heel erg sneu voor die jongen. We hebben hem echter aangetrokken met het oog op de lange termijn en ik weet zeker dat hij uitgroeit tot een belangrijke speler."

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner