08.08.2018 07:45

Bournemouth breekt record voor gele kaartenpakker

Jefferson Lerma is per direct speler van het Engelse AFC Bournemouth. Bij die club tekent de Colombiaanse middenvelder, die ook in de verdediging uit de voeten kan, een contract tot de zomer van 2023. 

The Cherries trokken flink de portemonnee voor Lerma, die tijdens het afgelopen Wereldkampioenschap in Rusland op het veld stond in alle vier de interlands van Colombia. Levante UD, die de Colombiaan in 2016 kocht van Atlético Huila voor ruim een half miljoen, incasseert nu het astronomische bedrag van 28 miljoen euro. Nooit eerder legde Bournemouth zoveel geld neer voor een nieuwe speler. Vorig jaar werd het record gevestigd, toen Nathan Aké voor bijna 23 miljoen euro werd overgenomen van Chelsea FC. 

Duurste aankopen van Bournemouth in de clubgeschiedenis:

  1. Lerma – 28 miljoen euro
  2. Aké – 22,8 miljoen euro
  3. Ibe – 18 miljoen euro


Lees ook: Recordhouder Golden Gloves definitief weg na 12 jaar


Met de komst van Lerma is Bournemouth verzekerd van een spijkerharde speler. Tijdens zijn 26 wedstrijden vorig seizoen in de Primera División kreeg Lerma liefst zestien gele kaarten van de Spaanse arbiters. Een ongekend hoog aantal, wat dan ook het meest was van alle spelers uit de hoogste competitie in Spanje. 

Meeste gele kaarten in de Primera División in 2017/2018:

  1. Lerma (Levante) – 16 gele kaarten
  2. Parejo (Valencia) – 15 gele kaarten
  3. Antunes (Getafe), Antunes (Getafe), Dani García (Eibar) – 14 gele kaarten

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner